HU
Sunteți aici: » Domenii » Domenii de specialitate

Domenii de specialitate

Anesteziologia este o ramură a medicinei specializată în anestezie

Sarcina principală a anestezistului, cunoscut și sub numele de medic specialist de anestezie, este de a elimina și de a calma durerea, precum și de a controla și echilibra funcțiile vitale ale pacientului în timpul și după intervențiile chirurgicale.

Anestezie generală / narcoză / anestezie

Sub influența medicamentelor anestezice administrate intravenos sau printr-o mască, pacientul își pierde conștiința și, de asemenea, capacitatea de a simți durerea.

Anestezie spinală și epidurală

Este o metodă de anestezie spinală, în timpul căruia anestezicul este administrat părții corespunzătoare a canalului spinal (spațiul epidural) folosind un ac subțire, blocând astfel nervii care inervează măduva spinării pentru a obține efectul analgezic

Metode de anestezie locală

Acestea sunt de obicei utilizate atunci când este suficient să suspendăm funcționarea fibrelor nervoase asociate cu zona chirurgicală, care o inervează pe aceasta, prin administrarea agenților anestezici

Examinarea cu ultrasunete (US) este o procedură blândă, nedureroasă, care poate fi utilizată pentru a descoperi problemele de medicina internă, de endocrinologie, precum și cele urologice, ginecologice, articulare și vasculare.

Examinarea cu ultrasunete a organelor abdominale

Permite examinarea organelor abdominale, pelviene: ficat, vezică biliară, pancreas, splină, rinichi, vezică urinară, la femei uterul, ovarele, la bărbați testiculul, prostata poate fi examinată, deopotrivă, prin ultrasunete.

Ecografie mamară

Examinarea cu ultrasunete a sânilor - ultrasunete mamare - examinare nedureroasă fără expunere la radiații. Examinare pentru modificările structurale și tisulare mamare.

Ecografie tiroidiană

Ecografia este un instrument esențial pentru examinarea celor doi lobi ai glandei tiroide și a glandei paratiroide.

Consultațiile noastre de specialitate sunt acordate de către un chirurg cu mai mulți ani de experiență profesională.

În urma examinării, vor fi furnizate informații complete cu privire la intervențiile chirurgicale planificate. Specialistul nostru în chirurgie poate trimite clienții noștri la laborator să efectueze analize pentru a avea un diagnostic precis și, dacă este cazul, recomanda proceduri suplimentare de diagnosticare imagistică, cum ar fi razele X, ultrasunetele, examenul CT, precum și RMN.

 

Pentru mai multe informații despre intervențiile care pot fi efectuate în GyneCenter, faceți clic aici.

Medicina internă este una dintre cele mai diversificate domenii ale medicinei, deoarece se ocupă cu leziuni patologice ale organelor interne, situate în cavitatea abdominală și în torace, și cu diagnosticul bolilor existente și vindecarea lor.

Dacă apare oricare dintre următoarele indispoziții, se recomandă o consultație de medicină internă:

 • dureri abdominale, dureri de burtă, dureri în partea inferioara a abdomenului
 • crampe în partea inferioară a abdomenului
 • dureri de stomac, arsuri la stomac
 • balonare, senzație constantă de sațietate
 • reflux (când conținutul acid al stomacului curge înapoi în esofag)
 • durere în piept, presiune toracică
 • inflamație intestinală, dureri intestinale, crampe intestinale
 • respirație dificilă
 • afecțiuni ale tractului respirator superior și inferior
 • dureri de cap, amețeli
 • vărsături, constipație, diaree
 • stări febrile
 • pierderea poftei de mâncare

După examinări, în urma diagnosticului, internistul pregătește un plan de tratament personalizat.

 • Consultație dermatologică pentru adulți și copii
 • Tratamentul celor mai frecvente probleme dermatologice (aluniță, acnee, micozele cutanate și onicomicoza (ciuperca pielii și a unghiilor), rozacee, eczeme, negi, unghie încarnată, tratamentul cicatricilor cu injecții)
 • Este important să-ți faci anual un test de screening dermatologic

 

Pe lângă consultația dermatologică tradițională, clinica privată de dermatologie GyneCenter oferă și tratamente dermatologice speciale.

 

Intervenții dermatologice - chirurgicale

 • Îndepărtarea alunițelor, fibroamelor, lipoamelor
 • Electrocauterizare

Prin intervenția chirurgicală ambulatorie și de o zi se înțelege o activitate chirurgicală diagnostică și/sau terapeutică, după care pacientul nu are nevoie de servicii spitalicești, după intervenție și după o observație necesară și suficientă acesta poate fi lăsat acasă

Pentru intervenția chirurgicală ambulatorie și intervenția chirurgicală de o zi pacientul este selectat pe baza unei examinări adecvate.

Pentru mai multe informații despre intervențiile care pot fi efectuate în GyneCenter, faceți clic aici.

Cel mai important domeniu de funcționare a chirurgiei vasculare este diagnosticarea îmbolnăvirilor vasculare (vene și artere) ale corpului uman, precum și vindecarea acestora.

Examinarea începe cu o anamneză detaliată, urmată de o inspecție vizuală a părții afectate a corpului, iar apoi de o examinare fizică.

După aceea, dacă este necesar, se efectuează o examinare cu ultrasunete.

În cazul în care chirurgul vascular consideră că este necesar, el recomandă o soluție chirurgicală, care poate fi o procedură tradițională sau cu laser, în funcție de starea dumneavoastră.

Centrul stomatologic Gyne - Center vă oferă chirurgie dentară și orală generală completă.

 

Pentru siguranța maximă a pacienților noștri, vă ajutăm în echipament de protecție la cel mai înalt nivel, iar cu un pre-screening vă putem ajuta cu siguranță în orice afecțiune a dinților. Vă așteptăm pentru analiza noastră de sănătate dentară și apoi pentru punerea în aplicare a planului de tratament și totodată pentru tratamentul esențial de igienă și detartraj, care a devenit deja o rutină regulată, anuală în menținerea și conservarea unei danturi frumoase și sănătoase. La cabinetul nostru  stomatologic acordăm atenție nu numai sănătății dinților, ci și frumuseții, esteticii și funcționalității zâmbetului, fie că este vorba de plombe, proteze sau implanturi dentare. În plus față de tratamente, punem, de asemenea, un mare accent pe prevenire: folosim o serie de proceduri pentru a proteja dinții pe termen lung și pentru a menține sănătatea lor.

Acordăm o atenție deosebită sănătății dinților în rândul viitoarelor mămici în timpul sarcinii și, de asemenea, după naștere.

În plus față de îngrijirea noastră stomatologică completă, îi așteptăm pe pacienți și cu specialități, oferim servicii de chirurgie maxilo-facială precum și terapie de echilibrare a articulațiilor maxilarului.

Îngrijirea dentară complexă de la Gyne Center include astfel nu numai priceperea stomatologilor, ci și cunoștințele medicilor specialiști în domeniile periferice, lucru care face ca serviciile centrului nostru să fie diferite și unice.

În centrul nostru stomatologic sunt disponibile paste de dinți si materiale de remineralizare dezvoltate pentru acasă – informațiile despre utilizarea lor corectă sunt întotdeauna asigurate de stomatologii noștri!

 

Vă așteptăm cu încredere!

Pentru informații detaliate, faceți clic aici 

Hematologia se ocupă cu bolile sângelui, precum și cu tulburările hematologice și limfatice.

Obiectul examinării hematologiei este legat în principal de tulburările de coagulare a sângelui, anemie și îmbolnăvirile de cancer ale organelor hematopoietice (de exemplu leucemie sau limfom).

Testele de laborator examinează și determină compoziția fluidelor corporale și prezența, cantitatea diferitelor substanțe biologico-chimice în ele. Proba de sânge prelevată este dusă la un laborator (Medlife, Sante), unde specialiștii examinează, măsoară și determină compoziția acesteia cu o varietate de proceduri și instrumente folosind o serie de materiale auxiliare.

La Centrul de Medicină GYNECENTER, efectuăm prelevarea probelor de sânge necesare într-un mediu plăcut, relaxat la o dată și oră programată, și puteți trimite, de asemenea, o probă de urină sau fecale pentru o examinare ulterioară.

Pentru mai multe informații, faceți clic aici

Diagnosticarea prenatală este destinată să detecteze afecțiunile patologice în timpul sarcinii la începutul și mijlocul perioadei (al doilea trimestru).

Acest lucru este asigurat de cele mai moderne dispozitive cu ultrasunete, teste de laborator și de teste genetice de ultimă generație, care sunt disponibile și în Centrul nostru. Examinările pot ajuta la identificarea majorității afecțiunilor (de exemplu, coloana vertebrală deschisă, sindromul Down) precum și o afecțiune patologică care amenință creșterea intrauterină a fătului. În timpul sarcinii, în cadrul asistenței prenatale, nu vor lipsi nicidecum examinările prenatale cu ultrasunete, precum și testele de laborator pentru a monitoriza dezvoltarea corectă a fătului și sănătatea mamei.

 • Examinările cu ultrasunete ar trebui realizate între săptămâna 5-10, săptămâna 11-14, săptămâna 18-22, săptămâna 30-32, săptămâna 36-37, precum și săptămânal după decizia medicului poate mai frecvent, până la începerea nașterii. Examinările prenatale cu ultrasunete sunt efectuate de către specialiștii noștri cu înaltă calificare cu dispozitive cu ultrasunete de ultimă generație, iar în timpul examinării aceștia oferă informații detaliate despre dezvoltarea fătului.
 • Unul dintre cele mai importante teste de screening din primul trimestru este pentru detectarea aberațiilor cromozomiale severe care cauzează sindromul Down, sindromul Edwards și sindromul Patau. Aceste anomalii pot fi determinate de un test prenatal genetic al ADN-ului fetal din sângele mamei, care este, de asemenea, disponibil în Gyne-Center.
 • Screening-ul pentru bolile infecțioase prin care mama a trecut anterior care ar putea afecta dezvoltarea intrauterină a fătului, nu este, în general, inclus în testele obligatorii. Cu toate acestea, aceste boli infecțioase pot fi detectate dintr-o probă de sânge folosind un test de laborator numit panelul TORCH. Realizarea testului este recomandată în stadiile incipiente ale sarcinii, deoarece rezultatul vă va spune ce boală a avut deja mama, împotriva căreia organismul produce anticorpi, astfel încât acestea nu mai constituie o amenințare în timpul sarcinii. Cu toate acestea, în cazul în care mama nu este încă pe deplin imună față de anumite boli sau nu a fost infectată cu agentul patogen în trecut, cunoscând rezultatele ea poate acorda o atenție deosebită pentru a nu se îmbolnăvi în timpul sarcinii, protejându-și astfel bebelușul.

La Gyne-Center, medicii noștri cu înaltă calificare oferă o gamă largă de teste de screening prenatal pentru a aștepta bebelușul în liniște.

Pentru informații detaliate, faceți clic aici

Detectarea cauzelor infertilității și alegerea tratamentului necesar este un proces extrem de complex, în timpul căruia este necesară o examinare aprofundată a unui număr mare de factori atât din partea feminină, cât și din cea masculină.

În GyneCenter, este posibil ca cuplurile care vor să concepe copiii, să fie examinate complet, iar apoi rezultatele să fie evaluate pentru a pregăti planul de tratament.

Toate testele sunt efectuate la nivel local, astfel încât nu trebuie să vizitați diferite institute pentru realizarea fiecărui test.

 

Examinarea infertilității la femei

 • Teste hormonale, alte teste de laborator

Testele hormonale de bază pentru femei (panoul hormonal de a 3-a și a 21-a zi)

Testul de rezistență la insulină

Teste imunologice

Teste de trombofilie

Ecografii pelviene

 • Testul de histerosonografie (testarea permeabilității trompelor uterine) (HyCoSy)
 • Foliculometrie

 

Examinarea infertilității la bărbați

 • Spermogramă (Analiza spermei)

Nefrologul examinează deviațiile funcționale (activitatea excretoare) ale rinichilor.

Ginecologia este un domeniu de specialitate privind îmbolnăvirea respectiv tratamentul bolilor genitale feminine.

Dacă o femeie prezintă dureri pelviene, tulburări de sângerare, secreții vaginale, este cu siguranță util să viziteze un ginecolog, dar examinarea ginecologică regulată este importantă chiar dacă nu există vreun disconfort specific. Este recomandată anual pentru toate femeile adulte sau active sexual. Screening-urile ginecologice ar trebui să devină de rutină de la o vârstă timpurie, în scopul de a preveni o mare parte din boli.

Ginecologii de la GyneCenter le așteaptă, de asemenea, pe pacientele cu probleme legate de menopauză.

Testele disponibile în GYNECENTER:

 • Examinare clinică
 • Screening pentru cancerul de col uterin: examinare medicală, ecografie, citologie
 • Screening complex al cancerului de col uterin: examinare medicală, ecografie, citologie, testare HPV
 • Teste cu ultrasunete (ultrasunete vaginale, monitorizarea ovulației cu ultrasunete etc.)
 • Screening pentru boli cu transmitere sexuală (HPV, Chlamydia, sifilis etc.)
 • Cultură microbiană
 • Examinare hormonală
 • Controlul infertilității (Histeroscopie, Hy-Co-Sy - examinarea permeabilității trompelor uterine, testul postcoital - testul Huhner)
 • Examinarea avortului recurent
 • Endometru - biopsie endometrială
 • Montarea sau îndepărtarea steriletului
 • Inseminare homologă

Intervenții chirurgicale de o zi

 • Îndepărtarea chistului glandei Bartholin
 • Abraziuni
 • Îndepărtarea polipilor uterini
 • Condyloma - îndepărtarea verucilor genitali
 • Avort chirurgical (Avort spontan cu tratament chirurgical)
 • Avort chimic

Intervențiile chirurgicale de o zi și unele proceduri le putem efectua și sub anestezie.

Scopul pregătirii pentru naștere este de a ajuta viitoarele mămici să se pregătească fizic și spiritual, de a le da încredere de sine în timpul sarcinii și la naștere.

Neonatologie și pediatrie

Urologia și urologul se ocupă cu tulburările, bolile congenitale și dobândite ale tractului urinar (rinichi, ureter, vezică urinară, uretra). Aceasta include tulburări de dezvoltare, infecții, inflamații, calculi, dificultăți de urinare – urinare dificilă, pierderea involuntară a urinei – precum și îmbolnăvirile de cancer. Urologul se ocupă, de asemenea, cu examinarea și tratamentul problemelor organelor genitale masculine (testicule, prostată, penis).

Cele mai frecvente examinări urologice

 • Examinarea problemelor cauzate de mărirea prostatei
 • Screening-ul cancerului de prostată
 • Cancerul testicular
 • Examinarea infecțiilor acute și cronice ale tractului urinar
 • Problemele legate de incontinența urinară
 • Calculii renali