HU
Sunteți aici: » Domenii » Centru de Diagnostic Prenatal

Centru de Diagnostic Prenatal

Partenerul profesional al Gyne-Center în îngrijirea gravidelor este Institutul Czeizel

Examinările cu ultrasunete efectuate în timpul sarcinii sunt destinate să monitorizeze dezvoltarea fătului intrauterin, să identifice anumite tulburări sau alte afecțiuni care amenință sănătatea fătului și/sau a mamei. Într-o sarcină fără probleme, pot fi recomandate patru și cinci ecografii. Prin ele, o parte semnificativă a tulburărilor anatomice poate fi recunoscute în funcție de vârsta sarcinii.

  • Examinarea cu ultrasunete în prima perioadă a sarcinii (săptămânile 5-10)
  • Examinare cu ultrasunete pe primul trimestru (săptămânile 11-14)
  • Examinare cu ultrasunete pe trimestrul al doilea (săptămânile 18-21)
  • Examinare cu ultrasunete pe trimestrul al treilea (săptămânile 30-32)
  • Examinare cu ultrasunete în jurul terminusului (săptămânile 36-41)
  • Ecografia duplex cu coduri de culori (flowmetrie)

TPNI-ul non-invaziv ( PrenaTest®) efectuat cu prelevarea simplă de sânge matern, adică fără risc de avort, examinează ADN-ul fetal liber care intră în sângele matern din placentă. Structura lanțurilor ADN poate fi utilizată pentru a identifica cromozomii de la care provin și dacă aceștia sunt prezenți în cantități suficiente.

Testarea purtătorilor ORIGIN efectuată la ambii membri ai planificării familiale sau care așteaptă un copil examinează defecte genetice recesive care nu provoacă boli la persoana testată, dar dacă se găsește o diferență în aceeași genă la ambii părinți, copilul lor prezintă un risc semnificativ de a dezvolta o boală din cauza acestui defect genetic (25%).

Toxemia gravidică (preeclampsie) poate apărea după săptămâna 20 de sarcină la orice viitoare mămică, de cele mai multe ori fără antecedente. Simptomele sunt hipertensiune arterială bruscă (peste 140/90 mmHg) și proteine în urină.

Testele de toleranță la glucoză în timpul sarcinii (Testul de toleranță la glucoză pe cale orală, TTGO)

Importanța examinării în timpul sarcinii

Acronimul TORCH este un nume sumar care se referă la agenții patogeni care pot dăuna fătului în timpul sarcinii: Toxoplasma gondii, virusul rubeolei, Citomegalovirus, virusuri herpes simplex.

Scopul pregătirii pentru naștere este de a ajuta viitoarele mămici să se pregătească fizic și spiritual, de a le da încredere de sine în timpul sarcinii și la naștere.