RO
Itt vagy: » Blog » Hír blog » Hogyan vigyázzunk a gyerekeink egészségére télen is?

Hogyan vigyázzunk a gyerekeink egészségére télen is?

Annak ellenére, hogy tél van a gyerekeknek ajánlott továbbra is sok időt tölteni a szabadban: játszani más gyerekekkel, sétálni.

Időjárásnak megfelelően öltöztessük a gyerekeket. Ajánlott a réteges öltözködés. A különböző rétegek közt bennmaradó levegő jól szigeteli a hőt, és ha a gyereknek melege van, könnyű egy réteget levenni. Mindig viseljenek sapkát a gyerekek és ha van lehetőség vízhatlan meleg lábbelit.

Figyeljen oda rá, hogy a gyermek rendszeresen mosson kezet, ha hazajön az ovodából vagy iskolából és étkezések előtt. Gondoskodjon róla, hogy a gyerekeknél mindig legyen elég zsebkendő.

Összehasonlítva a felnőttekével a gyerekek bőre vékonyabb és finomabb. Védje hiratáló krémmel az arcot, ajakírrel az ajkakat. A kezecskékre húzzon kesztyűt.

Továbbra is fontos, hogy a gyermek egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzék. Az étrendből ne hiányozzon a friss gyümölcsök, zöldségek, de a tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek sem. Javasolt némi hal és hús fogyasztása is. Ne erőltessen semmit a gyerekre.

Figyeljen a megfelelő folyadékbevitelre. Ezért télen is igyanak a gyerekek sok vizet, gyümölcsteát, gyümölcslevet (lehetőleg otthon elkészített, cukormentes formában). A fűtés miatt a szobák páratartalma csökken. Ez elősegíti a náthavírusok megtelepedését a nyálkahártyákon. Érdemes szobapárologtatót használni.

A gyerekeknek szükségük van megfelelő mennyiségű pihenésre. Ezt nem csak az alvás biztosítja, hanem a barátokkal, családdal szabadban töltött idő, szabad játék szintén pihentető.

Végezetül érdeklődjön gyermekorvosától, hogy a szabadon választható védőoltások közül melyek azok, amelyeket érdemes beadatnia gyermekének!