RO
Itt vagy: » Szolgáltatások » Fogászat » Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

A gyermekeink fogászati ellátása is lehet örömteli és élvezetes a gyermekek számára. Fontosnak tartjuk, hogy megnyugtató és gyermekbarát környezetet biztosítsunk a legkisebbeknek, hiszen fogaik egészségének megőrzése, helyreállítása mellett talán egy életre meghatározzuk a fogászati ellátáshoz fűződő viszonyukat. Szeretnénk aktív szereplői lenni fogápolási és szájhigiéniai kultúrájuk alakításában, hiszen ezt is tanulni kell.

Elérhetőek nálunk:

 • Fehér és színes fogtömések
 • Barázdazárás
 • Depurálás
 • Fluorizálás
 • Gyökérkezelés
 • Szájápolási tréning

KELLEMES ÉLMÉNY KELL, HOGY LEGYEN A LÁTOGATÁS A FOGORVOSNÁL!

 • Játékos bevezetővel kezdünk, amely során minden fogászati eszközt kipróbálhatnak. Így például a szék liftként is funkcionál, a nyálszívó nem egy ijesztő, zajos szerkezet, hanem egy izgalmas vízszivattyú.
 • A vizsgálat, kezelés akkor kezdődik, ha a gyermek ellazult és készen áll. Türelmes gyermekfogászaink mindenképpen megvárják ezt a pillanatot.
 • A vizsgálatot, kezelést a gyermek irányítja, bármikor jelezheti, ha egy kis szünetet szeretne kérni.
 • Ha fogtömésre van szükség, színes töméseink közül is lehet választani, például szép rózsaszínt, kalóz kéket, vagy akár hópihe fehéret.
 • A fogápolási tréning is, amely során egy nagy fogsor modellen mutatjuk be a helyes technikát, amit utána együtt is gyakorolunk a gyermekekkel.
 • A jutalom nem maradhat el a bátorságért! Állandó meglepetések a gyerekeknek!                              

Kellemes, barátságos, nyugodt környezet már a váróteremben! Mesefilmek nézésének lehetősége biztosítva van klinikánkon.

 

 

Barázdazárás

Sajnos sokan nincsenek tisztában a barázdazárás fontosságával, pedig ezzel a módszerrel nagy mértékben meg lehet akadályozni a barázdákban induló fogszuvasodást. Ez a kezelés elsősorban gyermekkorban válik szükségessé, így a szülőknek érdemes odafigyelni erre.

A barázdazárás egyáltalán nem fájdalmas, csupán apróbb kellemetlenségekkel jár a gyermek számára (savanyú íz, szájnyitás pár percig), így kedvező alkalmat nyújt a fogorvossal való megismerkedéshez.

De mi is az a fogbarázda?

A fogbarázda a kisőrlő és nagyőrlő fogak rágófelületén található, pontosan a rágáshoz szükséges kiemelkedő csücskök között. Ezek a barázdák lehetnek túl mélyen, mely esetén az nehezen tisztítható, így könnyedén elkezdődhet a fogszuvasodás.

A barázdazárás menete

Minden esetben egy alapos tisztítással kezdődik a kezelés, majd fúrás nélkül különleges, nagy behatoló képességű tömőanyagot visz fel a fogorvos a fog felszínére, amely befolyik a barázdák mélyére, így elzárja a szuvasodást keltő lepedék bejutásának útját.

 

Az anyag 2-3 évig garantálja az alatta lévő fogállomány épségét. Ennek elteltével a barázdazárást ajánlatos megújítani, mivel az kopik.

 

Fogászat

Név

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Egyedi rendelési idők

Dr. Balogh Melinda

11:00-17:00

10:00-15:00

10:00-14:00

11:00-17:00

09:00-14:00

 

Dr. Balogh Attila

 

 

14:00-17:00

 

 

 

Elérhetőségünk:

Telefonon munkanapokon 9:00-17:00 óra között vagyunk elérhetők: 0743 884 422
Címünk: Mihai Viteazul tér 2 szám Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye