RO
Itt vagy: » Szolgáltatások » Fogászat » Fluoridálás

Fluoridálás

Célja a gyermekek esetében a frissen előbújt hátsó (rágó) maradó fogak védelme a szuvasodástól. Ebben az életkorban még a szájhigiénia nem feltétlenül jó és alapos, így ezzel lehet a fogak felszínét megvédeni.

Felnőtt korban erősíti a már kikopott fognyakakat, amelyek túlérzékenyek, vagy szuvasodásra hajlamosabbak. A rendelkezésünkre állnak magas fluorid tartalmú zselék, paszták, gélek és lakkok, amelyek segítségével a rendelői kezelés során gyakorolhatunk jótékony hatást a fogak védelmére. A paszták nem csupán pótolják a fogakban az elveszett ásványi anyagokat, hanem javítják is a nyál védő tulajdonságait, és azonnali hatást eredményeznek, valamint a fogak érzékenységét is megszűntetik.

Fluoridos lakk kezelés

A fluorid lakkos kezelésünkkel helyileg, közvetlenül a fogfelszínre visszük fel a magas fluoridkoncentrációjú lakkot. Ez egy speciális átlátszó lakk, mely extra nagy mennyiségű fluoridot tartalmaz. A fluoridos kezelés teljesen fájdalommentes – a lakk egy ecset segítségével kerül felvitelre a fog felszínére és mindössze 20 percet vesz igénybe. Mineralizáló hatásának köszönhetően nem csak visszaállítjuk a fogak ásványi anyag tartalmának egyensúlyát, de csökken is azok érzékenysége a különböző fogászati eljárások előtt és után, mint például a fogfehérítés, fogkőleszedés, vagy akár fogszabályozó viselése alatt.

 

 

Fogászat

Név

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Egyedi rendelési idők

Dr. Balogh Melinda

11:00-17:00

10:00-15:00

10:00-14:00

11:00-17:00

09:00-14:00

 

Dr. Balogh Attila

 

 

14:00-17:00

 

 

 

Elérhetőségünk:

Telefonon munkanapokon 9:00-17:00 óra között vagyunk elérhetők: 0743 884 422
Címünk: Mihai Viteazul tér 2 szám Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye