RO
Itt vagy: » Szolgáltatások » Fogászat » Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Megjelenésünket nagymértékben meghatározza mosolyunk szépsége, amely kihat arcunkra, testünkre, viselkedésünkre és nem utolsó sorban a sikereinkre is.  Már apró változtatások is teljes átalakulást eredményezhetnek, ezért komplex, alapos tervezésre van szükség, amelynek fókuszában nem a fogak, hanem a teljes ember áll. Nincs is annál rosszabb, amikor egy mosoly „külön életet él” az arctól és viselőjének személyiségétől. A szépség mellett éppen ezért a harmónia és a tartósság is ugyanolyan fontos. Mi erre törekszünk!

Elérhető kezelések:

 • ínykontúr-módosítás
 • korona-hosszabbítás
 • héjkerámiák
 • professzionális fogfehérítés
 • mosolytervezés

Fogékszer

A fogékszer főleg fiatal hölgyek kedves mosolyának díszítésére szolgáló apró játékszer: kedvesen, vidáman megcsillanó kis strasszkő (általában Swarovski kristály) vagy egyéb, nemesfémből készített apró forma, melyet általában a felső metszőfogakra vagy a szemfogra ragasztunk.

Ha úgy dönt, hogy fogékszert szeretne, rendelőnkben ízlése szerint kiválaszthatja a különböző színű és nagyságú köveket, melyet pár perc alatt felteszünk.

 

Hogyan rögzítik a fogékszert?

A fogékszerek rögzítéséhez korábban egy apró bemélyedést csiszoltak a fog felszínébe, de szerencsére manapság erre már nincsen szükség, mivel a korszerű fogászati rögzítőanyagok segítségével a fogékszer a fog alakítása nélkül is tartósan rögzíthető. Az eljárás nagyjából negyed órát vesz igénybe és teljesen fájdalommentes. A fogékszert leggyakrabban a 2-es kismetszőfogra helyezik fel, melynek teljesen tisztának és egészségesnek kell lennie. Műfogra vagy koronára általában nem illeszthető fogékszer. A kiegészítő rögzítése előtt a fogorvos megvizsgálja a harapást, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a fogékszer felhelyezés után nem fogja akadályozni a fogak illeszkedését. Ezután az érintett fogat és környékét megtisztítja a szennyeződésektől és a nyáltól, majd a folyékony ragasztóanyagot felviszi a fog felületére. A fogékszer elhelyezése után UV fénnyel megvilágítja a területet, melynek hatására a ragasztóanyag 10-20 másodperc alatt megszilárdul.

Mindenkinek felhelyezhető?

Általában szép, egészséges fogazaton mutat nagyon jól, koronázott fogra nem szoktunk tenni.

Technikailag a tökéletes tapadást akadályozhatja, ha a fog felszíne nagyon barázdált, de ez sem akadály, csak a fent maradás időtartamát rövidíti meg kicsit.

Ártalmas-e?

Nem ártalmas, sem anyagát tekintve, sem esetleges lepattanás utáni lenyelés esetén sem.

Kell-e a fogat fúrni felhelyezés előtt?

Nem szükséges, csak polírozni szoktuk a fogat, hogy szép tiszta felszínt kapjunk, ez semmilyen fájdalommal nem jár. Egy speciális ragasztóval tesszük fel a megfelelő előkészítés után.

Mennyi ideig marad fent?

Egyénileg változó, függ a harapási szokásoktól, tapadástól akár pár év is.

 

Mikor alkalmazzunk fogfehérítést?

Amennyiben elszíneződtek vagy foltossá váltak fogai, vagy egyszerűen csak szeretne egy fiatalosabb megjelenést, a fogfehérítés lehet az Ön számára az ideális kozmetikai fogászati kezelés!

Többféle fogfehérítési eljárás is létezik, éppen ezért nem árt utána olvasni a tényleges hatékonyságuknak. Általában a leghitelesebb források maguk az ügyfelek, érdemes beszélni családtagokkal, ismerősökkel, akik végeztettek már hasonló kezelést.

Mitől színeződhetnek el a fogaim?

Az elszíneződésnek számos oka lehet:

 • leggyakrabban az elfogyasztott italok és ételek okoznak elszíneződést, amelyek idővel bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet eltávolítani azokat egy sima fogmosással (kávé, tea, szintetikus ételszínezék, stb.)
 • dohányzás
 • elszíneződött tömés
 • gyökérkezelés

Fogfehérítés előtt

A fogfehérítést megelőzően érdemes részt venni egy konzultáción. Amennyiben a konzultáció során a fogorvos szuvas fogat talál, vagy úgy ítéli meg, hogy gyökérkezelésre lenne szükség úgy érdemes elvégeztetni a kezeléseket még a fogfehérítés előtt. Érdemes a régi töméseket is kicseréltetni, illetve a fogkövet letisztítani.

Hogyan működik az otthoni fogfehérítés?

Otthoni fogfehérítés alatt elsősorban az éjszakai, elasztikus fogfehérítő sínekkel végzett eljárást értjük. A sín egy speciális, a fogív és a fogak alakját követő forma, ami előzetes lenyomatvétel alapján készül. A sín átlátszó, viselése semmiféle kellemetlenséggel nem jár. Ebbe a sínbe helyezett speciális anyaggal a fogak világosabbá, fehérebbé tehetők. Az otthoni fogfehérítés a fogak mikrorepedéseinek rendszeres, otthoni, kényelmes, megszokott környezetben történő tisztítása, ami Önnek időt és pénzt is megtakarít és évekkel kitolja foga tündöklő ragyogását!

A rendelői fogfehérítés:

 • professzionális: az egyik legmodernebb fogfehérítő rendszer
 • gyors: magabiztos mosoly akár 1 óra alatt
 • hatékony: fehérebb mosolytartós: akár évekig tart
 • megbízható: tapasztalataink szerint a számos rendelkezésre álló fehérítő rendszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt a rendelői fogfehérítés biztosítja
 • biztonságos: klinikai tesztek igazolják, hogy a rendelői fogfehérítés a legbiztonságosabb fogászati és esztétikai eljárás

Melyik otthoni fogfehérítőt javasoljuk?

Rendelőnkben az Opalescence rendszert javasoljuk. Szigorú és sok éves, sok teszttel egybekötött kutatásaink után csak ezt a rendszert találtuk arra érdemesnek, hogy tudatos, az egészségmegőrzést szem előtt tartó fogorvosokként Önnek ajánlani tudjuk. Az Opalescence rendszer fő hatóanyaga a karbamid-peroxid, amelynek ma már világszerte emberek milliói köszönhetik hófehér mosolyukat és sikerüket, nyitottságukat.

Hogyan zajlik egy otthoni fogfehérítés?

 • készítünk egy lenyomatot a fogairól
 • a lenyomat alapján elkészítjük Önnek a speciális, egyedi, fogaira formázott sínt
 • megmutatjuk használatát, a speciális otthoni fogfehérítő zselé adagolását, elosztását.
 • Ön otthon, kényelmesen, akár az esti filmnézés közben megtölti a sínt a fogfehérítő zselével és a javasolt módon fogaira helyezi
 • a speciális fogfehérítő zselé megkezdi a működését: a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket
 • 15-20 perc viselés után már le is veheti a sínt
 • a tökéletes hatás érdekében ezt a folyamatot összesen 7 alkalommal, 7 napig, naponta egyszer javasolt elvégezni

Nagyon ritkán jelentkezhet hőérzékenység a fehérítés alatt. Ez csak nagyon érzékeny fogak esetében fordul elő és csak átmeneti jelenség. Az otthoni fogfehérítés után pár nappal teljesen megszűnik. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalat bizonyítja.

A rendelői fogfehérítés kezelésének menete

 1. A rendelői fogfehérítést minden esetben professzionális fogtisztítás előzi meg
 2. A szájterpesz felhelyezését követően az ínyt fényre keményedő anyaggal izoláljuk, védjük. A nyelv, a pofa védelmére a szájterpesz illetve nagy nedvszívó képességgel rendelkező speciális szövésű anyagok szolgálnak.
 3. Mind a páciens, mind a dentálhigiénikus védőszemüveget kap.
 4. A fogfehérítés három 15 perces szakaszból áll. Ennek során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel és UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg. A fény hatására a felvitt hidrogén-peroxid tartalmú anyag (zselé) eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A 15 perces ciklusok végén új fogfehérítő zselét helyezünk fel és ellenőrizzük a nyelv és a pofa izolálására használt anyagot.

Fogfehérítés után – őrizze meg sokáig ragyogó mosolyát!

Közvetlenül a fogfehérítést követően tilos pár óráig fogat mosni! Az eljárás során ugyanis a fogzománc első rétege átmenetileg felpuhul, majd a fogfehérítést követően egy kis idő elteltével megint visszanyeri keménységét és képességét arra, hogy megvédje a fogat a fizikai behatásoktól.

A rendelői fogfehérítés tartóssága évekre szól, ennél gyakrabban nem is ajánlott a fogfehérítés elvégeztetése. A tényleges eredmény időtartamát emellett a páciens életmódja is befolyásolja. Abban az esetben, ha rendszeresen fogyaszt kávét, teát, bort, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket és esetleg dohányzik is, akkor mosolya ragyogásának fenntartása érdekében gyakrabban kell elvégezni a fogfehérítést, mint azon pácienseknek, akik más életmódot folytatnak.

A fehérítés maradandóvá tétele érdekében ajánlott a fogfehérítő fogkrémek használata, valamint részt venni fél-, egy évenként egy kontroll vizsgálaton, illetve bizonyos időközönként igénybe venni egy dentálhigiéniás kezelést is.

Milyen esetben lehet és milyen esetben nem érdemes fogfehérítést alkalmazni?

A fogfehérítés alkalmazhatóságáról minden esetben a fogorvos dönt, figyelembe véve az Ön igényeit és fogainak állapotát. Ha például az elszíneződés túl intenzív vagy úgy ítéli meg, hogy fogfehérítéssel nem hozható helyre, akkor például javaslatot tehet porcelán foghéj vagy fogkorona alkalmazására is. Azt se felejtse el, hogy a fogak alap, természetes színe öröklött tulajdonság, így nem minden esetben érhető el az a vakító elefántcsont árnyalat, amely a reklámokból köszön vissza. Viszont a fogászati klinikánkon a fogfehérítéssel mindent megteszünk azért, hogy pácienseink a lehetőségekhez képest a legszebb mosollyal távozhassanak a kezelést követően.

 

Fogászat

Név

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Egyedi rendelési idők

Dr. Balogh Melinda

11:00-17:00

10:00-15:00

10:00-14:00

11:00-17:00

09:00-14:00

 

Dr. Balogh Attila

 

 

14:00-17:00

 

 

 

Elérhetőségünk:

Telefonon munkanapokon 9:00-17:00 óra között vagyunk elérhetők: 0743 884 422
Címünk: Mihai Viteazul tér 2 szám Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye